A- A A+

SPOROČILO ZA JAVNOST

Sporočilo za javnost iz zaključne konference ''For the Golden Age'' je objavljeno tukaj.

 


VABILO

Spoštovani,

Vabimo vas na zaključno mednarodno konferenco FOR THE GOLDEN AGE, ki bo potekala 23. septembra 2014 v hotelu Thermana v Laškem, Slovenija. Konferenco pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije, gospoda Boruta Pahorja, pripravlja Ekonomski institut Maribor, Center razvoja človeških virov v sodelovanju s partnerji evropskega projekta Silver City.

Namen konference je predstaviti politike, strategije in priložnosti, ki podpirajo aktivno staranje v Evropi, pri čemer se nam bodo pridružili pomembni predstavniki organizacij na tem področju in nekateri novoizvoljeni člani Evropskega parlamenta. Posebna pozornost bo namenjena predstavitvi pilotov s področja zaposlovanja in prostovoljstva starejših, ki smo jih razvili in preizkusili partnerji projekta iz šestih evropskih držav.

Konferenca je namenjena deležnikom, politikom, nosilcem odločanja, predstavnikom lokalnih oblasti, strokovnjakom na področju aktivnega staranja in drugim zainteresiranim javnostim. Predstavlja odlično priložnost za pozitivno promocijo, izmenjavo mnenj in stališč ter povezovanje in mreženje na področju aktivnega staranja v državah EU.

Program konference in prijavnica sta objavljena na spletni strani tukaj.

Vljudno vabljeni!

Rok za prijavo na konferenco je 15.9.2014 oziroma do zapolnitve mest. Za podrobnejše informacije o konferenci pišite na j.sest@center-rcv.org ali pokličite na +386/2/333 13 38.

 


IZBRANE FOTOGRAFIJE NATEČAJA "AKTIVNO STARANJE"

Kategorija: Starejši na trgu dela

Kategorija: Aktivno staranje

Kategorija: Solidarnost med generacijami

  

 


FOTOGRAFSKI NATEČAJ “AKTIVNO STARANJE”

eim, Center razvoja človeških virov organizira fotografski natečaj “Aktivno staranje” v okviru projekta SILVER CITY: Inovativne urbane strategije in načrti aktivnosti za krepitev družbene in ekonomske vloge starejših. Z natečajem želimo predstaviti vizijo projekta Silver City, katerega namen je spodbujati kulturo kakovostnega aktivnega staranja s posebnim poudarkom na zaposlovanju, dobrem počutju in medgeneracijskih odnosih.

Celotno besedilo natečaja in Izjava sta na spodnjih povezavah.

Besedilo natečaja

Izjava o soglašanju za objavo fotografij